Barcelona er en spansk by som ligger i regionen Katalonia, og som også er hovedstaden i denne regionen. Byens fotball lag har i mange år vært kjent for å være verdens beste lag. For Nordmenn på tur er denne byen i hovedsaklig kjent som en typisk storby weekend destinasjon, men det er også mange nordmenn som legger ferien sin til dette området. Kommer du litt ut av byen finner du mange flotte strender og søvninge småbyer.

For info om Barcelona Lufthavnklikk her.

Korte fakta:

Innbyggere: Over 5 millioner i metropol området. Selve byen har 1,6 millioner innbyggere.
Grunnlagt: 600-500 før kristus
Språk: Spansk og Katalansk
Flyplass: El Prat ca 10 km fra sentrum
Veier: To motorveier knytter Barelona til det spanske motorvei nettet: Ronda de Dalt og Ronda del Litoral

Nyttige tips:

Om du kommer med fly, så kan du plukke opp leiebil direkte på flyplassen eller i byen om du ønsker det. Fra flyplassen går det tog et par minutts gange fra terminalen. Toget går hvert 30 minutt. Du finner også taxi utenfor terminal 1 og 2. Priser er omtrent 20-30€ fra flyplassen og inn til sentrum.

Skal du kjøre til sentrum, så er det ganske enkelt. Du tar å følger skiltene ut fra flyplass området(det er kun en vei ut fra flyplassen), så dukker det opp skilt med C-31 eller C-32 Barcelona. Følg disse til Gran Via. Vi anbefaler å ta med eller leie en GPS.

Bilutleie selskapene finner du i begge terminalene. I Terminal 1 er de lokalisert i 1 etasje rett etter bagasteutlevering. I terminal 2b er de i hovedhallen og også etter tollen.

Ta kontakt med oss om du har spørsmål til din reise til Barcelona.