Det blir mer og mer populært å planlegge og bestille sin ferie på nett. Også leiebil finner vi nå fram til selv vha søkemotorer på nettet. Vi har derfor under funnet frem våre beste tips for hvordan du skal kunne finne billig bilutleie på din ferie.

Velg rett sesong

Som med feriereiser generellt er også leiebil prisene avhengig av sesong. Prisene varierer svært mye fra høy til lavsesong. Det er ikke uvanlig å finne biler i Spania om vinteren der prisene kan komme ned i 10 – 15 kroner per dag. Dette er fordi bilutleie selskapene sitter på en enorm flåte biler som de ikke får leid ut. I sommersesongen er det derimot mangel på biler og prisene går derfor opp.

Ikke lei direkte på flyplassen

Om du reiser til ditt feriemål uten en leiebil kupong i bagasjen kan du være sikker på at alle leiebilselskapene tar seg godt betalt. Søk og bestill derfor alltid din leiebil hjemmefra i god tid før du reiser på ferie.

Vær ute i god tid

Bestill din leiebil så tidlig så mulig, gjerne med engang du bestiller flybillettene. Leiebil markedet fungerer på samme måte som lavpris flybilletter. De billigste bilene blir leid ut først.

Sjekk vilkårene for din bil

Noen biler har full tank policy der du skal levere tilbake med full tank, andre har ikke. Les papirene nøye slik at du unngår å måtte betale ekstra

Ekstrautstyr

Ekstrautstyr kan koste mye. Det kan lønne seg for deg å sjekke hva det koster når du bestiller. I noen tilfeller kan det faktisk lønne seg for deg å kjøpe en GPS eller et barnesete i stedenfor å leie.

Pass på forsikringen

Sjekk at du har de forsikringene du trenger. Les også dine privatforsikringers (slik som reiseforsikring) vilkår nøye. Om du har behov for ekstra forsikring, bestill det før du reiser. På våre sider får du tilbud om å kjøpe ekstra forsikring til en gunstig rate om du har behov for det. Når du henter bilen vil ofte leiebilselskapene forsøke og selge det ytterligere forsikringer. Da er det nyttig om du har satt deg inn i hva du allerede har forsikret gjennom oss og gjennom dine privatforsikringer.

Har du spørsmål, så kan det være nyttig å lese gjennom vår hjelp seksjon for å finne svar på ofte stillte spørsmål.