Madrid er Spanias hovedstad og største by. Den er hjem til regjering og kongehus, fotballagene Real Madrid og Atletico de Madrid og hovedsetet for den kastillianske kulturen. Med sine 665 meter over havet har byen et tørt innlandsklima med varme sommere og forholdsvis kjølige vintre for denne breddegraden.

Madrid har 3,3 millioner innbyggere og nesten 7 millioner totalt i storby området.

Ting å se

Dette er en svært vakker by og du finner gallerier, museer, parker, yrende natteliv og mange gode restauranter. Noen severdigheter vi vil spesielt trekke frem er:

Palacio Real (Kongens slott)
Real Madrids fotballstadion Santiago Bernabeu
Museo del Prado
Plaza Puerto del sol

Madrid er en Europeisk storby i verdensklasse, bare det å gå rundt i denne fantastisk vakre byen er en severdighet i seg selv. En travel by, men med samtidig en spesiell rolig stemning. Madridianerene selv elsker å gå ut, leve sosialt og det er alltid et yrende liv på fortausrestaurantene i hele byen. De lokale elsker byen sin, og sier «De Madrid al cielo» – Det eneste som kan toppe Madrid er himmelen!

Ta også en trur inn El Mercado de San Miguel rett i nærheten av Plaza Mayor – det største matmarkedet i hele Spania. Det er åpent hver dag, og det er alltid fullt av folk.

Leiebil Madrid

Madrid er en stor by, med mye trafikk. Det er likevel enkelt å leie bil her, hent på flyplassen eller på et av våre mange kontorer i byen. Et perfekt utgangspunkt for bilturer til hele Spania! Sjekk ut våre tips for bilkjøring i Spania før du setter avgårde.

Bestill din leiebil i madrid – Klikk her